• Dizel servis TIM TGH EXPERT
    Bosch
    Prodaja mašina

BOSCH

BOSCH

Kompanija Bosch nastala je 1886. godine, kada je Robert Bosch u Štutgartu osnovao „radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“ u iznajmljenom prostoru koji se sastojao od jedne kancelarije, jedne veće i jedne manje radionice i prostorije u kojoj je bila smeštena mala železara.
Sledeće godine opremili su motorno vozilo De Dion-Bouton na tri točka niskonaponskim uređajem za magnetno paljenje.
1906. godine Gustav Klein, novi šef prodaje kompanije Bosch, noseći listu ključnih američkih proizvođača automobila, krenuo je za SAD, gde je osnovao kompaniju Robert Bosch New York Inc, prvu filijalu kompanije Bosch u SAD.
Prvi Bosch servis otvoren je u Hamburgu 1921. godine.
Serijska proizvodnja Bosch pumpi za ubrizgavanje goriva i mlaznica za dizel motore počela je 1927. godine, kada je, nakon petogodišnjeg ispitivanja, počela proizvodnja 1000 pumpi za ubrizgavanje dizel goriva. Prve pumpe isporučene su kompaniji MAN početkom sledeće godine.
Danas je BOSCH vodeća svetska kompanija u oblasti tehnologije i usluga, prisutna u više od 150 zemalja, sa više od 375.000 zaposlenih širom sveta i preko 15.000 Bosch automobilskih servisa koji rade širom sveta i ostvarenom prodajom od 70,6 milijardi evra u 2015. godini.
Od ukupnog broja zaposlenih, 55.800 radi u sektoru koji se bavi istraživanjem i razvojem.

BOSCH dizna
BOSCH fabrika
BOSCH dizne
Brendovi
Copyright © 2018 TIM TGH EXPERT - design by Attention.